Resultaten Zon- en Warmte-effect 2018

Zeeuwind en ZMf organiseren al jaren zeer succesvol het Zon- en het Warmte Effect. Via voorlichtingsavonden, het staan op markten en het voeren van persoonlijke ‘maatgesprekken’, is veel informatie gedeeld. En met succes: Zo zijn er door Saman in 2018 10% meer zonnepanelen geplaatst ten opzichte van 2017. In totaal zijn er 500 woningen uitgerust met zonnepanelen, wat in totaal neerkomt op een vermogen van 1,7 MW. Maar ook de warmtepompen en isolatie aanvragen zijn succesvol.

Sinds 2017 organiseren Zeeuwind en ZMf, samen met Iso energy, ook het project het Warmte Effect- isoleren. In 2018 is er ook een actieperiode geweest, dat heeft geresulteerd in 200 offerte-aanvragen voor gevelisolatie. Hiervan heeft 50% van deze aanvragen geleid tot een energiezuinige geïsoleerde woning. De andere 100 woningen zijn na bezoek niet geïsoleerd, omdat er al spouwmuurisolatie aanwezig bleek te zijn of omdat de spouwmuur helaas niet geschikt was voor isolatie.

Tenslotte bezochten begin 2017 zo’n 1000 deelnemers ook de informatiebijeenkomsten van het Warmte Effect over warmtepompen. Doel was informeren over (het rendement) van diverse warmtepompen, maar ook om huishoudens voor te bereiden op de komst van warmtepompen. Ofwel eerst goed isoleren, en dan pas een warmtepomp. In de actieperiode zijn 100 systemen verkocht.

Ontwerp & realisatie: Nilsson | Privacyverklaring